Charla y mesa redonda con expert@s internacionales
sobre:
“Claves para el desarrollo de procesos
agroecológicos”
Este fin de semana tenemos la suerte de compartir en Bizkaia, con
motivo de unas jornadas internas de la Vía Campesina Europa, con algún@s de l@s
mejores expert@s mundiales en procesos agroecológicos.
Queremos aprovechar la presencia de Peter Rosset, Freddy Congo y
otr@s ponentes, para organizar una charla-mesa redonda abierta con todas
aquellas personas que estéis interesadas (baserritarras, jóvenes en proceso de
instalación, grupos de consumo etc…).
Eguna/día:
Martes 3 de julio
Ordutegia/Horario:
Arratsaldeko 16:30etan
Lekua/Lugar:
Larrabetzuko Kultur Etxean
(A
las 20:00 se proyectará el film “Gazta zati bat”)
Elikadura burujabetza eta agroekologiari buruzko ikastaroa Baionan. (Matrikula zabalik)
(Udako Euskal Unibertsitateagaz batera)
Uztailak 4, asteazkena
- Elikadura burujabetzaren aldeko borrokak munduan. Paul Nicholson-Via Campesina
- Elikadura burujabetzaren aldeko borrokak munduan. Paul Nicholson-Via Campesina
- Iraultza agroekologikoa. Peter Rosset, mundu mailako aditua agroekologian.
- Agroekologia Euskal Herrian. Ondasunak: lurra, haziak, ura, autonomia
- Alternatibak eraikitzen. TAILER PARTE HARTZAILEA
- Alternatibak eraikitzen. TAILER PARTE HARTZAILEA
Uztailak 5, osteguna
- Nekazaritza iraunkorraren oinarriak Mixel Berekoirigoin
- Nekazaritza iraunkorraren oinarriak Mixel Berekoirigoin
- Lorearen metodologia. Iker Elosegi
- Ekoizpen eta kontsumo eredu iraunkorrak Euskal Herrian. Esperientzi
desberdinak: Nekasarea, AMAP, Basherriak, Idoki…
- Bisita Itsasura, bertako etxaldeen bisita eta laborariekin solasaldia
Uztailak 6, ostirala
- “Campesina a campesina”
metodologiaren aurkezpena.
- Euskal Herriko nekazaritzak dituen erronkak. Ikerketa, formazioa, ikasketak,
garapena…
Curso intensivo sobre
"Bioconstrucción".
Temas: superadobe, pata de elefante, revoques, acabados,
escultura en paredes, bioclimatismo..
Datak/fechas:
Del 3 al 13 de agosto
Alojamiento: Acampada gratuita,
traer tiendas, carrotiendas, vans, etc..
Bazkaria/Comida: Llevar comida para
compartir. Cocinaremos por Turnos
Lekua/Lugar:
Finca “Los Dos Soles” Teza
de Losa (Burgos)
Irakaslea/Profesora: Esti redondo
Matrikula: 70 €
Informazio gehiago;
unai@ehnebizkaia.org edo
946232730 (ext 4) Unai
No hay comentarios:
Publicar un comentario
idatzi hemen zure mezua / escribe aquí